Smarta investeringar för att klara ökad efterfrågan

onsdag, 25 februari, 2015

Det senaste året har Rasch gjort stora investeringar i nya maskiner till fabriken i Motala. Både den nya robotiserade kantpressen och stansmaskinen har materialhanteringssystem vilket öppnat upp möjligheten för att ha produktionen igång även kvälls- och nattid, och det senaste tillskottet i vår är en ny kantpress.

-Det är det senaste snittet av kantpress och den är 20 procent snabbare än en konventionell. Den har en funktion som gör att man kan byta verktyg enkelt och en egen tjockleksmätare som kontrollerar plåttjockleken för automatisk korrigering av bockningsvinkeln så att man slipper mäta manuellt. Det är dessutom en ”grön” maskin som förbrukar hälften så mycket energi som de äldre, berättar platschef Anders Wolving.

-Vi har ökat produktionsvolymen med närmare 15 procent sedan vi fick de nya maskinerna och ser fram emot att ta den nya kantpressen i drift och se hur den kan bidra till att ytterligare öka kapaciteten

-Vi har lagt om så att det blir ett bättre flöde och en bättre överblick så att vi lättare kan samarbeta och kommunicera. Vi har gjort så med flera grupper så att man får en närmare kontakt sinsemellan och kan hjälpa varandra utan att behöva gå så långt. Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan, och att göra smarta investeringar tillsammans med duktig personal är nyckeln till att fortsätta vara konkurrenskraftiga.

Anders-Wolving_200x200px

Anders Wolving

avancerade_produktionsresurser_robotmatad_kantpress_370x242px

Den nya kantpressen kan enkelt programmeras direkt från ritningar och har dubbla skärmar och ”teach in”-funktion som innebär att den lär sig av tidigare programmeringar.

avancerade_produktionsresurser_stans_370x242px

Med alla nya maskiner, och kanske framförallt robotcellen som tar upp cirka tio gånger tio meter golvyta, har Rasch gjort stora layoutförändringar i förtillverkningen och monteringsdelen för att optimera och effektivisera.